...................hello fellows
..................please follow
..................... my day ..
.........................................gg

04/03/2012

day 696
something absolutely delicious! recipe for meateaters 

2 comments:

  1. Przepis z Kwestii Smaku!
    http://www.kwestiasmaku.com/dania_dla_dwojga/diabelskie_zeberka/zeberka.html

    Składniki:
    1,2 - 1,5 kg chudych żeberek wieprzowych
    sól i świeżo zmielony pieprz

    Marynata:
    2 ząbki czosnku, obrane i drobno posiekane
    1 łyżka cukru pudru
    4 łyżki sosu sojowego
    1 łyżka keczupu
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka utartego imbiru
    szczypta goździków (najlepiej mielonych)

    Wykonanie:
    Dzień przed pieczeniem przygotować marynatę do żeberek z wymienionych składników. Żeberka pokroić na kawałki z jednym żebrem, umyć, osuszyć. Włożyć do głębokiego naczynia, natrzeć marynatą i dokładnie wymieszać. Przykryć i wstawić do lodówki na noc lub na 12 godzin. Od czasu do czasu żeberka odwrócić.
    Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Żeberka wyjąć z marynaty, doprawić solą i pieprzem. Pojedynczą warstwę rozłożyć w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godzinę, często odwracając i smarując marynatą, aż równomiernie się zrumienią, a mięso będzie miękkie i dobrze odchodzące od kości.
    Upieczone żeberka wyjąć z piekarnika i wyłożyć na ogrzany półmisek.

    ReplyDelete
  2. Delicious ribs in black marinate

    Ingredients:
    1,2 - 1,5 kg ribs
    salt & pepper

    Ingredients for marinate:
    2 clove of garlic finely chopped
    1 tablespoon of caster sugar
    4 tablespoons soy sos
    1 tablespoon ketchup or tomato puree
    2 tablespoons sunflower oil
    1 tablespoon grated fresh ginger
    pinch of cloves - finely chopped

    Directions:
    Preparations start the day before serving.
    In a small bowl combine all of marinate ingredients.
    Cut spareribs into serving size portions, wash and dry them off.
    Coat ribs with marinate and refrigerate overnight in a deep dish.

    Baking.
    Preheat oven to 180 degrees C.
    Place ribs in a deep baking pan or casserole dish. Pour marinate over the meat. Sprinkle the ribs liberally with salt and pepper.
    Bake in preheated oven for 1 hour. Turn and baste meat every twenty minutes during baking.

    Serve with rice, potatoes or rice pasta, with salad.

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...